Ziteboard: Servei de creació col·laborativa de dibuixos a la web

Darrera actualització: 6 abril 2020

Ziteboard
Ziteboard és un servei online que podríem estar utilitzant en qualsevol moment, si volem crear algun tipus de dibuixos de forma col·laborativa.
Això vol dir, que amb l'ajuda d'amics o qualsevol altre desconegut, es pot arribar a crear un dibuix realment espectacular encara que, en un inici potser Ziteboard ens sembli una eina massa bàsica a causa dels elements que utilitza per poder realitzar aquest tipus de gràfics.

Com utilitzar la versió gratuïta de Ziteboard

Quan et dirigeixis cap a la web oficial de Ziteboard podràs admirar diferents nombres de paquets que ofereixen els seus desenvolupadors; allà mateix n'hi ha una amb la qual podràs arribar a treballar d'una forma simple i minimalista, sent aquesta la gratuïta. Et suggerim que utilitzis aquesta opció perquè comencis a provar cadascuna de les funcionalitats d'aquest servei online ja que per a moltes persones, aquest no és l'adequat a l'hora de crear dibuixos de forma col·laborativa.
Si fas ús de la versió gratuïta, només podran interactuar en un mateix dibuix (la seva creació) dues persones; això pot ser útil si tu estàs aprenent a dibuixar qualsevol tipus d'esbossos i convideu a algú amb molt més coneixement en aquest art, perquè us ajudi a crear-los a manera d'una tutoria o assessoria. La forma de registrar un compte gratuït amb Ziteboard pot ser feta sense cap mena de problemes amb la teva xarxa social de Facebook.
Abans que associïs al teu compte de Facebook amb Ziteboard la interfície d'aquesta aplicació en línia es mostrarà massa simple i senzilla. Quan ja vinculis la xarxa social a aquest servei en línia apareixeran les opcions perquè puguis sol·licitar ajuda, això mitjançant un menú a la part superior esquerra; l'aparença d'aquest menú és molt similar al que generalment s'arriba a veure al navegador de Google Chrome, és a dir, a les tres línies horitzontals (menú d'hamburguesa), icona que pot arribar a canviar amb la foto del teu perfil de Facebook quan ja hi iniciis sessió.
Cap al costat dret es disposaran tres icones, mateixes que us ajudaran a:

  • Convidar algun altre usuari perquè pugui col·laborar amb els teus dibuixos a Ziteboard.
  • Desfer una acció executada al dibuix.
  • El tatxo d'escombraries per esborrar tot el que hem creat.

Ziteboard 01
Si dirigeixes la teva mirada cap a la part inferior tindràs la possibilitat d'admirar dues icones addicionals, mateixes que t'ajudaran a:

  • Triar el llapis per dibuixar.
  • Realitzar un apropament d'alguna àrea de treball al panell.

Ziteboard 02
Per defecte, el llapis sol aparèixer de color blau, essent aquest el que es mostrarà cada vegada que comencis a generar algun tipus de línia o traç. Amb cada toc (o clic) que facis al llapis, el mateix canviarà de color; llastimosament només n'hi ha uns quants per utilitzar, és a dir, que pots triar entre el blau, el vermell i negre únicament.
Si seleccioneu la icona de la part superior esquerra (la d'hamburguesa o la foto del vostre perfil) apareixeran tres noves opcions, les quals us ajudaran a:

  • Salvar el projecte que estiguis realitzant en aquell moment.
  • Carregar el projecte que hagis deixat pendent.
  • Sortir i tancar la sessió de Ziteboard.

Ziteboard 03
Si en canvi seleccioneu la icona que té forma d'un perfil (que correspon a la invitació dels usuaris a col·laborar) apareixerà una nova finestra, en la qual se us oferirà un petit codi que hauràs de compartir amb la persona que desitges que comenci a treballar a cadascun dels teus dibuixos.
Ziteboard 04
Quan es trobin totes les persones sincronitzades mitjançant el navegador a Ziteboard, allò que arribi a dibuixar l'un ho podrà veure l'altre i viceversa; el desenvolupador d'aquesta eina en línia esmenta, que malgrat l'absència d'opcions per poder fer cercles, caixes o qualsevol altra addicional que hagis admirat en diferents aplicacions especialitzades, la creativitat és el que en realitat cal utilitzar per poder crear alguna cosa interessant.
Et recomanem que utilitzis sempre el mateix navegador d'Internet on generalment arribis a iniciar la sessió de Facebook; això és perquè si en un moment determinat tanques la sessió de treball a Ziteboard, quan tornis a ingressar trobaràs al teu projecte tal com ho deixes l'última vegada, això sempre que hagis fet ús de l'opció per salvar el projecte.